Pompoenquiche
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Pompoenquiche

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Quiche met pompoen: een ideaal recept voor het najaar. Om de pompoen snel te raspen kun je de foodprocessor gebruiken, maar met een grove handrasp lukt het ook.

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Rasp de pompoen grof. Pel de ui en de knoflook en hak ze fijn. Rasp de helft van de mozzarella, snij de andere helft in plakjes.

  2. 2

    Meng de ui en de knoflook met de pompoen. 

  3. 3

    Klop de eieren op met de room en roer er de geraspte mozzarella door. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. 

  4. 4

    Bekleed een ingevette bakvorm met het deeg en verdeel er het pompoenmengsel over. Overgiet met het eiroommengsel en beleg met plakjes mozzarella. Bak de quiche 45 minuten in de oven. Serveer met een slaatje.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Rasp de pompoen grof. Pel de ui en de knoflook en hak ze fijn. Rasp de helft van de mozzarella, snij de andere helft in plakjes.

  2. 2

    Meng de ui en de knoflook met de pompoen. 

  3. 3

    Klop de eieren op met de room en roer er de geraspte mozzarella door. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. 

  4. 4

    Bekleed een ingevette bakvorm met het deeg en verdeel er het pompoenmengsel over. Overgiet met het eiroommengsel en beleg met plakjes mozzarella. Bak de quiche 45 minuten in de oven. Serveer met een slaatje.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.