Fettuccine met ossobuco
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Fettuccine met ossobuco

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Op z'n Italiaans

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de ui en de knoflook. Kruid de kalfsschenkels met peper en zout en wentel ze door de bloem. Schroei het vlees dicht in een scheutje olijfolie en haal uit de pan. 

  2. 2

    Fruit de ui en de knoflook in dezelfde pan, voeg er de tomatenpuree aan toe en roer los. Blus met de rode wijn en laat inkoken. Leg er de kalfsschenkels bij en voeg er de bouillon aan toe. Laat anderhalf uur afgedekt op een zacht vuur sudderen.

  3. 3

    Maak de paprika schoon en snij in stukken. Pel de tomaten en snij in stukken. Doe de groenten de laatste 20 minuten van de kooktijd in de pan bij de schenkels en laat onafgedekt verder sudderen. Neem de kalfsschenkels uit de saus en haal het vlees van het bot. Doe dat weer in de pan bij de saus. Kruid de ossobuco met peper en zout.

  4. 4

    Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking. Giet af en schep 'm door de saus. Bestrooi met parmezaan en peterselie en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de ui en de knoflook. Kruid de kalfsschenkels met peper en zout en wentel ze door de bloem. Schroei het vlees dicht in een scheutje olijfolie en haal uit de pan. 

  2. 2

    Fruit de ui en de knoflook in dezelfde pan, voeg er de tomatenpuree aan toe en roer los. Blus met de rode wijn en laat inkoken. Leg er de kalfsschenkels bij en voeg er de bouillon aan toe. Laat anderhalf uur afgedekt op een zacht vuur sudderen.

  3. 3

    Maak de paprika schoon en snij in stukken. Pel de tomaten en snij in stukken. Doe de groenten de laatste 20 minuten van de kooktijd in de pan bij de schenkels en laat onafgedekt verder sudderen. Neem de kalfsschenkels uit de saus en haal het vlees van het bot. Doe dat weer in de pan bij de saus. Kruid de ossobuco met peper en zout.

  4. 4

    Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking. Giet af en schep 'm door de saus. Bestrooi met parmezaan en peterselie en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.