Spiesjes met meloenslaatje
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Spiesjes met meloenslaatje

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekkers op een stokje

bereiding
  1. 1

    Snij de steak in repen en prik ze op spiesjes. Doe de korianderzaadjes, chilivlokken en gepelde knoflook in een vijzel, maal fijn. Voeg een handvol basilicum en koriander toe en blijf malen. Voeg 1 el citroensap, 3 el olijfolie en peper en zout toe. Wrijf de spiesjes in met het mengsel. Laat even marineren.

  2. 2

    Snij de meloen in stukken, de radijzen in plakjes. Hak de rucola, koriander en munt grof. Doe in een kom en verkruimel er de kaas over. Maak een dressing: meng de maïsolie en 2 el citroensap met de sesamolie, breng op smaak met peper, zout en wat cayennepeper.

  3. 3

    Gril de spiesjes. Rooster de pijnboompitten en sesamzaadjes in een pan zonder vloeistof.

  4. 4

    Meng de dressing door de salade, werk af met de zaadjes. Lekker met aardappel in de schil.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Snij de steak in repen en prik ze op spiesjes. Doe de korianderzaadjes, chilivlokken en gepelde knoflook in een vijzel, maal fijn. Voeg een handvol basilicum en koriander toe en blijf malen. Voeg 1 el citroensap, 3 el olijfolie en peper en zout toe. Wrijf de spiesjes in met het mengsel. Laat even marineren.

  2. 2

    Snij de meloen in stukken, de radijzen in plakjes. Hak de rucola, koriander en munt grof. Doe in een kom en verkruimel er de kaas over. Maak een dressing: meng de maïsolie en 2 el citroensap met de sesamolie, breng op smaak met peper, zout en wat cayennepeper.

  3. 3

    Gril de spiesjes. Rooster de pijnboompitten en sesamzaadjes in een pan zonder vloeistof.

  4. 4

    Meng de dressing door de salade, werk af met de zaadjes. Lekker met aardappel in de schil.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.