Eend met sinaasappel
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Eend met sinaasappel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze lekekre spiesjes met eend en sinaasappel maak je makkelijk op de barbecue. 

bereiding
  1. 1

    Spoel de sinaasappelen. Rasp de schil van één sinaasappel en pers 'm uit. Snij de andere sinaasappel in kleine partjes.

  2. 2

    Giet het sinaasappelsap, de wittewijnazijn, de witte wijn en de marmelade in een steelpan. Breng aan de kook en haal dan meteen van het vuur. Laat volledig afkoelen.

  3. 3

    Snij de eendenfilets in reepjes en marineer die 30 minuten in het sinaasappelmengsel. Kruid met peper en zout en voeg de sinaasappelschil toe.

  4. 4

    Rijg de gemarineerde eendenreepjes afwisselend met de partjes sinaasappel aan spiesjes. Gaar 20 minuten in een aluminium bakje op het rooster van de barbecue. Bestrijk af en toe opnieuw met de marinade en draai ze regelmatig om.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Spoel de sinaasappelen. Rasp de schil van één sinaasappel en pers 'm uit. Snij de andere sinaasappel in kleine partjes.

  2. 2

    Giet het sinaasappelsap, de wittewijnazijn, de witte wijn en de marmelade in een steelpan. Breng aan de kook en haal dan meteen van het vuur. Laat volledig afkoelen.

  3. 3

    Snij de eendenfilets in reepjes en marineer die 30 minuten in het sinaasappelmengsel. Kruid met peper en zout en voeg de sinaasappelschil toe.

  4. 4

    Rijg de gemarineerde eendenreepjes afwisselend met de partjes sinaasappel aan spiesjes. Gaar 20 minuten in een aluminium bakje op het rooster van de barbecue. Bestrijk af en toe opnieuw met de marinade en draai ze regelmatig om.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.