Penne met pancetta en paddenstoelen
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Penne met pancetta en paddenstoelen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Italië op je bord!

bereiding
  1. 1

    Borstel de champignons schoon en snij ze in plakjes. Maak de rest van de groenten schoon. Pel en snipper de sjalot. Snij de prei en de lente-uien in ringen. Snij de pancetta in dunne reepjes.

  2. 2

    Bak de pancetta krokant in een pan met wat olijfolie. Laat drogen op keukenpapier.

  3. 3

    Verhit wat olie in een pan en bak de sjalot met de paddenstoelen en de prei ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur. Roer de room erdoor. Kruid met peper en zout. Laat zo'n 5 minuten op een zacht vuur sudderen. Roer de ricotta, de parmezaan en de pancetta door de saus. 

  4. 4

    Kook de pasta beetgaar in lichtgezouten water. Giet af en laat uitlekken. Hussel hem door de saus. Verdeel de pasta over warme borden. Werk af met gesnipperde lente-ui.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Borstel de champignons schoon en snij ze in plakjes. Maak de rest van de groenten schoon. Pel en snipper de sjalot. Snij de prei en de lente-uien in ringen. Snij de pancetta in dunne reepjes.

  2. 2

    Bak de pancetta krokant in een pan met wat olijfolie. Laat drogen op keukenpapier.

  3. 3

    Verhit wat olie in een pan en bak de sjalot met de paddenstoelen en de prei ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur. Roer de room erdoor. Kruid met peper en zout. Laat zo'n 5 minuten op een zacht vuur sudderen. Roer de ricotta, de parmezaan en de pancetta door de saus. 

  4. 4

    Kook de pasta beetgaar in lichtgezouten water. Giet af en laat uitlekken. Hussel hem door de saus. Verdeel de pasta over warme borden. Werk af met gesnipperde lente-ui.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.