Recept

Penne met pancetta en paddenstoelen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Italië op je bord!

bereiding
  1. 1

    Borstel de champignons schoon en snij ze in plakjes. Maak de rest van de groenten schoon. Pel en snipper de sjalot. Snij de prei en de lente-uien in ringen. Snij de pancetta in dunne reepjes.

  2. 2

    Bak de pancetta krokant in een pan met wat olijfolie. Laat drogen op keukenpapier.

  3. 3

    Verhit wat olie in een pan en bak de sjalot met de paddenstoelen en de prei ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur. Roer de room erdoor. Kruid met peper en zout. Laat zo'n 5 minuten op een zacht vuur sudderen. Roer de ricotta, de parmezaan en de pancetta door de saus. 

  4. 4

    Kook de pasta beetgaar in lichtgezouten water. Giet af en laat uitlekken. Hussel hem door de saus. Verdeel de pasta over warme borden. Werk af met gesnipperde lente-ui.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Penne met pancetta en paddenstoelen
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
bereiding
  1. 1

    Borstel de champignons schoon en snij ze in plakjes. Maak de rest van de groenten schoon. Pel en snipper de sjalot. Snij de prei en de lente-uien in ringen. Snij de pancetta in dunne reepjes.

  2. 2

    Bak de pancetta krokant in een pan met wat olijfolie. Laat drogen op keukenpapier.

  3. 3

    Verhit wat olie in een pan en bak de sjalot met de paddenstoelen en de prei ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur. Roer de room erdoor. Kruid met peper en zout. Laat zo'n 5 minuten op een zacht vuur sudderen. Roer de ricotta, de parmezaan en de pancetta door de saus. 

  4. 4

    Kook de pasta beetgaar in lichtgezouten water. Giet af en laat uitlekken. Hussel hem door de saus. Verdeel de pasta over warme borden. Werk af met gesnipperde lente-ui.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!