IJsstronk met meringue
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

IJsstronk met meringue

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Eén ijsje, vier smaken

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Haal het chocolade-en vanille-ijs uit de diepvriezer en laat het zacht worden (maar voorkom dat het volledig smelt). Haal de sorbet wat later uit de diepvriezer, die wordt sneller zacht. Kruimel de schuimpjes grof.

  2. 2

    Bekleed een cakevorm met vershoudfolie en laat de randen een flink stuk overhangen.

  3. 3

    Doe een laag chocolade -ijs in de vorm en strijk glad. Bestrooi met een dikke laag schuimpje-kruimels. Doe daarop een laag vanille-ijs en strijk glad. Eindig met een laag frambozensorbet en strijk glad. Sla het overhangende vershoudfolie over het ijs.

  4. 4

    Zet de vorm 12 uur in de diepvriezer. Haal het ijs 30 minuten voor het serveren uit de diepvriezer. Snij de stronk in plakken en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Haal het chocolade-en vanille-ijs uit de diepvriezer en laat het zacht worden (maar voorkom dat het volledig smelt). Haal de sorbet wat later uit de diepvriezer, die wordt sneller zacht. Kruimel de schuimpjes grof.

  2. 2

    Bekleed een cakevorm met vershoudfolie en laat de randen een flink stuk overhangen.

  3. 3

    Doe een laag chocolade -ijs in de vorm en strijk glad. Bestrooi met een dikke laag schuimpje-kruimels. Doe daarop een laag vanille-ijs en strijk glad. Eindig met een laag frambozensorbet en strijk glad. Sla het overhangende vershoudfolie over het ijs.

  4. 4

    Zet de vorm 12 uur in de diepvriezer. Haal het ijs 30 minuten voor het serveren uit de diepvriezer. Snij de stronk in plakken en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.