Recept

Varkensmedaillons met puree, erwtjes en wortelen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Stevige maaltijd

bereiding
  1. 1

    Schil de aardappelen en kook ze gaar in lichtgezouten water. Maak de wortelen schoon en snij ze in stukjes. Laat de erwtjes ontdooien.

  2. 2

    Pel en snipper de sjalot. Fruit aan in wat boter en voeg de wortel toe. Laat afgedekt op een zacht vuur garen. Voeg de erwtjes toe als de worteltjes bijna gaar zijn. Kruid met peper en zout. Voeg eventueel wat water toe.

  3. 3

    Pureer de aardappelen en maak aan met boter en melk. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  4. 4

    Bak de varkensmedaillons aan beide kanten goudbruin en gaar in een beetje boter. Kruid met peper en zout. Haal het vlees uit de pan en laat even rusten onder aluminiumfolie. 

  5. 5

    Maak ondertussen de bakresten los met een beetje water en laat inkoken tot sausdikte. Serveer de varkensmedaillons met de puree, de groenten en de jus. Werk af met een takje tijm. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Varkensmedaillons met puree, erwtjes en wortelen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!