Praline van Aalsterse vlaai en stilton
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Praline van Aalsterse vlaai en stilton

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Luxueus hapje om indruk mee te maken

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200° C. Snij elk vel filodeeg in 4 vierkantjes. Klop het ei los.

  2. 2

    Leg in het midden op elk vierkantje filodeeg een klein stukje Aalsterse vlaai en daarop een stukje stilton. Vouw het deeg dicht tot kleine pralines.

  3. 3

    Bestrijk de pralines met het losgeklopte ei en leg er een pijnboompitje op. Bak ze 6 à 7 minuten in de oven.

  4. 4

    Smelt de rest van de Aalsterse vlaai met wat witte wijn en balsamicoazijn in een pannetje tot het een smeuïge pasta is.

  5. 5

    Leg de pralines op kleine bordjes en werk af met 3 druppels gesmolten vlaai en een sprietje bieslook.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200° C. Snij elk vel filodeeg in 4 vierkantjes. Klop het ei los.

  2. 2

    Leg in het midden op elk vierkantje filodeeg een klein stukje Aalsterse vlaai en daarop een stukje stilton. Vouw het deeg dicht tot kleine pralines.

  3. 3

    Bestrijk de pralines met het losgeklopte ei en leg er een pijnboompitje op. Bak ze 6 à 7 minuten in de oven.

  4. 4

    Smelt de rest van de Aalsterse vlaai met wat witte wijn en balsamicoazijn in een pannetje tot het een smeuïge pasta is.

  5. 5

    Leg de pralines op kleine bordjes en werk af met 3 druppels gesmolten vlaai en een sprietje bieslook.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.