Saltimbocca van tarbot
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Saltimbocca van tarbot

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een originele saltimbocca

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Hak de tomaatjes, knoflook en de basilicum fijn. Schil de wortels en de aardappelen, snij ze in kleine stukjes.

  2. 2

    Kook de wortels en de aardappelen beetgaar in gezouten water. Blancheer de broccoliroosjes 5 minuten in gezouten water. Laat goed uitlekken.

  3. 3

    Smelt 1 el boter in een pan en stoof de groenten en aardappelen daar even in aan. Kruid met peper en zout en plet de groenten met een pureestamper. Hou warm.

  4. 4

    Besprenkel de tarbot met citroensap. Wikkel elk stuk vis in parmaham. Prik er een blaadje salie op. Verwarm 2 el olie in een pan en bak de vis daarin ongeveer 4 minuten.

  5. 5

    Maak de vinaigrette. Meng de tomaatjes met de olijfolie, citroensap, basilicum, knoflook, peper en zout.

  6. 6

    Verdeel de groentepuree over 4 voorverwarmde borden. Leg er telkens een stukje vis op. Werk af met de tomatenvinaigrette en serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Hak de tomaatjes, knoflook en de basilicum fijn. Schil de wortels en de aardappelen, snij ze in kleine stukjes.

  2. 2

    Kook de wortels en de aardappelen beetgaar in gezouten water. Blancheer de broccoliroosjes 5 minuten in gezouten water. Laat goed uitlekken.

  3. 3

    Smelt 1 el boter in een pan en stoof de groenten en aardappelen daar even in aan. Kruid met peper en zout en plet de groenten met een pureestamper. Hou warm.

  4. 4

    Besprenkel de tarbot met citroensap. Wikkel elk stuk vis in parmaham. Prik er een blaadje salie op. Verwarm 2 el olie in een pan en bak de vis daarin ongeveer 4 minuten.

  5. 5

    Maak de vinaigrette. Meng de tomaatjes met de olijfolie, citroensap, basilicum, knoflook, peper en zout.

  6. 6

    Verdeel de groentepuree over 4 voorverwarmde borden. Leg er telkens een stukje vis op. Werk af met de tomatenvinaigrette en serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.