Ossobuco (2)
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Ossobuco (2)

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een klassieker

bereiding
  1. 1

    Pel en hak de uien en de knoflook. Kruid het vlees met peper en zout en bestrooi het met de bloem.

  2. 2

    Verhit wat olie in een ruime braadpan en bak het vlees rondom goudbruin. Haal uit de pan. Doe er de uien en de knoflook in en stoof glazig. Laat de tomatenpuree even mee bakken. Blus met 100 ml wijn, laat inkoken. Doe dit drie keer. 

  3. 3

    Leg het vlees in de pan en doe er de rest van de wijn en 100 ml bouillon bij. Laat anderhalf uur zacht pruttelen. Doe er geregeld wat bouillon bij. 

  4. 4

    Maak de wortelen, knolselder en prei schoon. Snij in fijne blokjes. Maak een kruidentuiltje van de salie, tijm en laurier en doe het met de groenten in de pan. Laat nog 40 minuten garen. 

  5. 5

    Kruid met cayennepeper, peper en zout. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Pel en hak de uien en de knoflook. Kruid het vlees met peper en zout en bestrooi het met de bloem.

  2. 2

    Verhit wat olie in een ruime braadpan en bak het vlees rondom goudbruin. Haal uit de pan. Doe er de uien en de knoflook in en stoof glazig. Laat de tomatenpuree even mee bakken. Blus met 100 ml wijn, laat inkoken. Doe dit drie keer. 

  3. 3

    Leg het vlees in de pan en doe er de rest van de wijn en 100 ml bouillon bij. Laat anderhalf uur zacht pruttelen. Doe er geregeld wat bouillon bij. 

  4. 4

    Maak de wortelen, knolselder en prei schoon. Snij in fijne blokjes. Maak een kruidentuiltje van de salie, tijm en laurier en doe het met de groenten in de pan. Laat nog 40 minuten garen. 

  5. 5

    Kruid met cayennepeper, peper en zout. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.