Savooistoemp
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Savooistoemp

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker met mosterd

bereiding
  1. 1

    Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water. Verwijder de buitenste bladeren en de harde kern van de savooi. Snij 'm in repen en spoel. 

  2. 2

    Fruit de savooi in 35 g boter en kruid met peper en zout. Zet het deksel op de kookpot en laat 15 minuten zachtjes garen. Voeg eventueel wat extra vocht toe.

  3. 3

    Pureer de aardappelen, voeg een klontje boter en de melk toe. Breng op smaak met peper en zout. Meng er de savooi door. 

  4. 4

    Snij de rookworst in stukken en bak ze samen met de spekblokjes in een beetje boter. Kruid enkel met peper. Serveer de savooistoemp met de spekjes en de rookworst. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water. Verwijder de buitenste bladeren en de harde kern van de savooi. Snij 'm in repen en spoel. 

  2. 2

    Fruit de savooi in 35 g boter en kruid met peper en zout. Zet het deksel op de kookpot en laat 15 minuten zachtjes garen. Voeg eventueel wat extra vocht toe.

  3. 3

    Pureer de aardappelen, voeg een klontje boter en de melk toe. Breng op smaak met peper en zout. Meng er de savooi door. 

  4. 4

    Snij de rookworst in stukken en bak ze samen met de spekblokjes in een beetje boter. Kruid enkel met peper. Serveer de savooistoemp met de spekjes en de rookworst. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.