Recept

Hazenrolletjes met savooikool

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een gerecht met allure

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 160 °C.

  2. 2

    Verhit wat olie in een ruime braadpan en rooster het karkas van de haas 10 minuten. Roer geregeld om. Voeg er de knolgroenten aan toe en bak al roerend nog 5 tot 10 minuten. Roer er de tomatenpuree door, deglaceer met de wijn en overgiet met de fond. Laat 1 uur zachtjes koken. Doe er de kruiden en specerijen bij en laat nog 1 uur koken.

  3. 3

    Maak een pannenkoekenbeslag en bak er twee grote, dunne pannenkoeken van.

  4. 4

    Fruit de sjalotten in wat boter. Bestrooi ze met bloem en voeg er al roerend de bouillon aan toe. Doe er de room bij en laat doorkoken tot een gebonden saus. Laat volledig afkoelen.

  5. 5

    Blancheer de savooikool 2 minuten in kokend, gezouten water. Giet af en laat schrikken in ijskoud water. Laat goed uitlekken en druk het vocht eruit. Meng de kool met de saus. Kruid met flink wat zout , peper en nootmuskaat.

  6. 6

    Verwarm de oven voor op 160 °C. Kruid de hazenrugfilet met peper en zout en bak bruin in boter.

  7. 7

    Verdeel de savooikool over de pannenkoeken. Schik telkens een stuk hazenrugfilet in het midden en rol de pannenkoeken op. Leg de rolletjes op een beboterde bakplaat en gaar 15 minuten in de oven.

  8. 8

    Zeef de hazenbouillon en laat een beetje inkoken. Bind lichtjes met maiszetmeel en roer er voorzichtig een scheutje room en de cranberry's door. Breng op smaak met peper en zout.

  9. 9

    Snij de pannenkoekrolletjes met een scherp mes in stukken. Serveer ze met de saus. Lekker met gefrituurde plakjes knolselder of puree van knolselder.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Hazenrolletjes met savooikool

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!