Recept

Krokante kip met paprikasalsa

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Zoet en zuur tegelijk

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Maak eerst paprikasalsa. Snij daarvoor het witte deel van de lente-uitjes in ringen en snipper het groene deel fijn. Pers de knoflook. Ontpit en hak de olijven. Snij de paprika in kleine dobbelsteentjes. Hak de amandel schilfers grof.

  2. 2

    Vermeng de olijfolie met de azijn, de suiker, een snuifje peper en zout. Doe alle ingrediënten in een schaal en zet ze tot gebruik afgedekt in de koelkast. 

  3. 3

    Kruid de kipfilets met peper en zout. Roer de eieren los in een diep bord. Doe de amandelschilfers met het paneermeel in een tweede diep bord. Zet een derde bord klaar met de bloem. Wentel de kipfilets achtereenvolgens in bloem, losgeklopt ei en het amandelmengsel. Druk lichtjes aan. 

  4. 4

    Verhit de olie in een pan. Bak de kipfilets op matig vuur in 10 tot 15 minuten krokant en gaar. Laat ze drogen op keukenpapier. Snij de kipfilets in repen en serveer ze met de salsa. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Krokante kip met paprikasalsa

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!