Recept

Trifle met witte chocolademousse

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Snij de cake in plakjes. Spoel de bessen, rist de aalbessen van hun steeltjes maar hou 4 trosjes apart voor de afwerking. Los de honing op in het lauwe water.

  2. 2

    Klop de eiwitten stijf. Klop de room stijf met 1 el poedersuiker. Smelt de chocolade met 1 el water in de microgolfoven. Laat even afkoelen en meng met room. Spatel er het eiwit door, dek af en zet in de koelkast.

  3. 3

    Leg in 4 glazen telkens 2 plakjes cake. Lepel er wat honing en chocolademousse over, en strooi er bessen bij. Herhaal en werk af met een takje aalbessen.

  4. 4

    Serveer gekoeld, bestrooid met poedersuiker.

  5. 5

    Klop in een grote mengkom de zachte boter met de suiker en de vanillesuiker tot een licht en luchtig mengsel of tot het als een lint van de klopper loopt, dit duurt 10 minuten met een garde en 5 minuten met de mixer.

  6. 6

    Splits de eieren. Meng de eierdooiers één voor één door het boter/suikermengsel. Zeef de bloem en het snufje zout boven de kom en meng tot een homogeen beslag. Klop de eiwitten stijf en spatel ze voorzichtig door het beslag.

  7. 7

    Schep het beslag in een ingevette en met bloem bestoven cakevorm van 2 liter inhoud. Bak de cake 15 minuten in het midden van een voorverwarmde oven van 175°C. Verlaag de temperatuur tot 160°C en bak nog 35 minuten verder.

  8. 8

    Controleer met een metalen prikker of breipen. Indien deze droog uit de cake komt is hij klaar, anders bak je nog even verder. Laat de cake op een rooster afkoelen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Trifle met witte chocolademousse

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!