Recept

Pavlova met witte chocolademousse en ijs

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Hartig dessert

bereiding
 1. 1

  Vet een ovenplaat in met een dun laagje olie. Leg er bakpapier op (door de olie blijft dat beter liggen). Teken een cirkel met 23 cm diameter op het bakpapier.

 2. 2

  Maak eerst de chocolademousse. Smelt de in stukjes gebroken chocolade met de melk au bain-marie. Klop de eiwitten stijf en de room.

 3. 3

  Meng de room met de gesmolten chocolade en spatel er daarna de eiwitten door. Laat opstijven in de koelkast.

 4. 4

  Verwarm de oven voor op 180°C. Klop de eiwitten met een derde van de suiker in een keukenrobot tot het begint te glanzen. Doe er weer een derde van de suiker bij en klop verder. Voeg er uiteindelijk het laatste deel van de suiker aan toe tot het eiwit stijf is en mooi glanst.

 5. 5

  Meng 1 el suiker met het bakpoeder en het maïszetmeel en zet even aan de kant. Roer het glad met de azijn en schep het door het opgeklopte eiwit.

 6. 6

  Schep het eiwit in de cirkel op het bakpapier. Zet in de oven en verlaag de temperatuur tot 100°C. Bak minstens 75 minuten in de oven (of iets langer als de pavlova nog te slap aanvoelt).

 7. 7

  Haal uit de oven en snij er voorzichtig het kapje af. Leg er het ijs, de chocolademousse en de frambozen op. Zet het kapje er weer op. Bestrooi met poedersuiker en werk af met rode besjes en bosbessen. Lekker met frambozencoulis.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pavlova met witte chocolademousse en ijs

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!