Recept

Homemade hamkroketjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekkere kroketjes

bereiding
  1. 1

    Snij 4 plakjes ham heel fijn. Smelt de boter in een pan en voeg al roerend de bloem toe. Laat even garen op een zacht vuurtje. Blijf roeren en giet geleidelijk de melk erbij tot het een mooie, dikke saus is. Meng er, van het vuur af, de geraspte kaas en de gesnipperde ham door. Laat de kaas smelten in de saus en kruid met peper en zout (niet te veel, de ham is al zout).

  2. 2

    Stort het mengsel in een ondiepe, ingevette schaal en strijk het oppervlak glad. Laat minstens 2 uur opstijven in de koelkast.

  3. 3

    Klop de eieren los in een diep bord. Doe paneermeel in een ander diep bord. Maak met behulp van 2 lepels bolletjes van de opgesteven saus. Rol elk bolletje door het paneermeel, schud het teveel eraf en dip het in de eieren. Laat uitlekken en rol weer door het paneermeel.

  4. 4

    Verspreid de bolletjes over een schaal. Laat 30 minuten rusten in de koelkast.

  5. 5

    Verwarm de frituurolie tot 170°C en bak er de bolletjes in 2 minuten goudbruin in. Snij de dikke plak kaas in blokjes, de resterende plak ham in reepjes. Steek op elk kroketje een prikkertje met een blokje kaas omwikkeld met ham. Zet de kroketjes in cupcakepapiertjes. Serveer ze warm of lauw.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Homemade hamkroketjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!