Groenteschotel met camembert en ei
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200°C.
Pel de uitjes maar snij niet te veel van de wortelaanzet weg, dan vallen ze uit elkaar.
Maak de asperges schoon en snij in stukken van 4 cm.
Snij de courgettes en aubergines in plakken.
Snipper de knoflook.
Snij de camembert in stukken van 2,5 cm.
-
2
Schep de uitjes, asperges, courgettes, aubergines en knoflook door elkaar in een ovenschaal. Besprenkel met olie en schep goed om. Bestrooi met zout en peper. Zet in de oven en stoof de groenten 20 minuten. Besprenkel ze met citroensap en stoof ze nog 10 minuten.
-
3
Breng een grote pan water aan de kook en hou het water tegen de kook aan. Breek een ei boven een kommetje en laat het in het water glijden. Herhaal dit met de andere eieren, let op dat ze niet tegen elkaar komen. Draai het vuur heel laag en pocheer elk ei 3 minuten.
-
4
Verdeel de gestoofde groenten over vier ovenschaaltjes en leg de stukjes camembert erop. Zet de schaaltjes 2 tot 3 minuten in de oven, tot de kaas begint te smelten. Leg in elk schaaltje een gepocheerd ei bovenop de groenten en strooi er zwarte peper over.
Voorbereiding