Chowder met gerookte makreel
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Chowder met gerookte makreel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Soep in een kom van brood

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de ui. Schil de aardappelen en snij ze in stukjes. Stoof in een soeppan met olijfolie de ui glazig met het spek. Doe er de aardappelen bij en laat 5 minuten meestoven. Bestrooi met de bloem en giet er geleidelijk aan de melk en de visfumet bij. Breng aan de kook en laat 15 à 20 minuten sudderen tot de aardappelen gaar zijn.

  2. 2

    Laat de maïs uitlekken. Verdeel de makreel in stukjes. Voeg hem, samen met de maïs, toe aan de soep en laat nog enkele minuten doorwarmen.

  3. 3

    Breng op smaak met peper.

  4. 4

    Verdeel de chowder over kommetjes en werk af met gehakte bladpeterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de ui. Schil de aardappelen en snij ze in stukjes. Stoof in een soeppan met olijfolie de ui glazig met het spek. Doe er de aardappelen bij en laat 5 minuten meestoven. Bestrooi met de bloem en giet er geleidelijk aan de melk en de visfumet bij. Breng aan de kook en laat 15 à 20 minuten sudderen tot de aardappelen gaar zijn.

  2. 2

    Laat de maïs uitlekken. Verdeel de makreel in stukjes. Voeg hem, samen met de maïs, toe aan de soep en laat nog enkele minuten doorwarmen.

  3. 3

    Breng op smaak met peper.

  4. 4

    Verdeel de chowder over kommetjes en werk af met gehakte bladpeterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.