Recept

Klassieke kippensoep

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Simpele maar heerlijke soep

bereiding
  1. 1

    Maak eerst de bouillon. Pel de ui en snij ‘m in parten. Schil 2 wortelen, snij ze in grove stukken. Maak 1 prei en 3 selders schoon en snij ze in grove stukken. Vul een soeppan met 3 liter water en doe er de kip, groenten en kruiden bij. Breng aan de kook en laat 1 uur zachtjes pruttelen op laag vuur. Schep er geregeld het schuim af.

  2. 2

    Haal de kip uit de soep, laat afkoelen en haal het vlees van de botjes. Trek het vlees in stukjes. Zeef de bouillon. Maak het kippengehakt aan met peper en zout en rol er balletjes van.

  3. 3

    Schil de andere 2 wortelen en snij ze in reepjes. Spoel de prei en snij ‘m in julienne. Borstel de champignons schoon en snij ze in partjes of in plakjes, afhankelijk van de grootte.

  4. 4

    Breng 1,5 liter bouillon weer aan de kook, doe er de groenten en de graantjes bij en laat 10 minuten sudderen. Doe er de balletjes en de stukjes kip bij en laat zonder te roeren nog even doorkoken tot de balletjes komen bovendrijven.

  5. 5

    Breng de soep op smaak met peper en zout, verdeel over kommetjes en werk af met een plukje verse kervel.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Klassieke kippensoep

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!