Recept

Millefeuille met citroencrème

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Verfrissend dessert met bladerdeeg

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Rol het bladerdeeg wat uit, tot 2 mm dik. Snij er 12 rechthoekjes van 9 x 4 cm uit met een pizzawieltje. Bekleed een bakplaat met bakpapier en bestrooi met fijne suiker, leg het deeg erop. Prik het bladerdeeg in met een vork. Bestrooi met een dun laagje fijne suiker.

  2. 2

    Bak het bladerdeeg 15 minuten tot het mooi goudbruin en gerezen is. Haal uit de oven en laat afkoelen.

  3. 3

    Rasp de citroenschil, pers de vrucht uit. Maak het vanillestokje open en schraap de zaadjes eruit. Doe ze in een kom met de slagroom en de suiker. Klop goed stijf. Hou wat geraspte citroenschil apart en roer de rest, samen met sap naar smaak, door het mengsel. Doe de crème in een spuitzak.

  4. 4

    Leg een stukje bladerdeeg met de gladde onderkant naar boven op een bord, spuit er wat toefjes citroencrème op. Bestrooi met blauwe bessen. Dek af met een tweede stukje bladerdeeg en herhaal.

  5. 5

    Eindig met een derde stukje bladerdeeg en garneer met poedersuiker, wat bessen en geraspte citroenschil. Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Millefeuille met citroencrème

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!