Recept

Millefeuille met aubergines

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Breng de bouillon aan de kook met 40 g boter. Vet het bakblik in met de plantaardige olie. Strooi de polenta in de kokende bouillon en laat al roerend 3 à 4 minuten garen op een zacht vuur. Kruid met nootmuskaat en zout. Stort de polenta op het bakblik, dek af met vershoudfolie en een plank en druk deze zacht aan zodat de polenta in een dunne laag geperst wordt. Laat afkoelen en zet dan 1 uur in de koelkast.

  2. 2

    Pel en snipper intussen de sjalotten. Spoel de kerstomaten en snij ze doormidden. Spoel de aubergines, snij er 12 dunne schijfjes van en snij de rest van het vruchtvlees in blokjes. Verwarm de oven op 200°C.

  3. 3

    Bestrijk de aubergineplakjes met olijfolie, kruid met peper en zout en rooster 10 minuten per kant in de oven.

  4. 4

    Verhit de rest van de olijfolie in een koekenpan en stoof de aubergineblokjes met de sjalotten en de tomaten 10 minuten zacht aan, roer af en toe. Kruid met komijn, peper en zout. Spoel het basilicum, schud droog, pluk de blaadjes en trek ze in stukjes.

  5. 5

    Verwijder de folie van de polenta, keer de koek om op het werkvlak of een plank en snij er 12 vierkantjes van 8 x 8 cm uit. Besmeer ze met de rest van de boter en bak ze goudbruin in de oven.

  6. 6

    Maak 4 millefeuilles van telkens 3 plakjes polenta, 3 plakjes aubergine en 1⁄4 van de gestoofde groenten. Garneer met basilicum en serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Millefeuille met aubergines

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!