Recept

Bevroren charlotte met frambozen

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Heerlijke fruittaart

bereiding
 1. 1

  Klop het ei en de dooier in een pannetje los met de suiker. Zet de pan op een heel zacht vuur en blijf kloppen tot je een luchtige sabayon krijgt. Hou het vuur onder controle zodat de eieren niet in een omelet veranderen – haal eventueel het pannetje af en toe van het vuur. Als de garde een spoor achterlaat in het schuim, is het eimengsel klaar.

 2. 2

  Schep het eimengsel in de mengkom van de keukenmachine en plaats er de klopper in. Laat het al kloppend afkoelen, zo wordt het lekker luchtig. Giet intussen de room in een mengkom en  klop met de garde tot een lobbige, maar niet stijve slagroom.

 3. 3

  Plet de frambozen met een vork en meng ze met de coulis door de afgekoelde eimousse. Schep de slagroom erbij en spatel tot een egaal mengsel.

 4. 4

  Bestrijk de bakvorm dun met olie en bekleed met vershoudfolie. Laat de vershoudfolie over de randen heen hangen. Schep het beslag in de vorm en strijk het oppervlak glad. Plooi het plastic over de parfait, zodat er zich geen ijskristallen kunnen vormen. Zet de vorm minstens 4 uur in de diepvriezer.

 5. 5

  Ontvorm de charlotte door de vorm even in warm water te plaatsen. Verwijder de vorm en de vershoudfolie. Werk de buitenkant af met roze vingerkoekjes, frambozen en suikerparels. Bestuif met poedersuiker en serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Bevroren charlotte met frambozen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!