Recept

Dadelcupcakes met zoete dulce de leche

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Lekkere cupcakes

bereiding
 1. 1

  Maak de dulce de leche de dag op voorhand. Verwarm de oven voor op 225°C. Vul een grote braadslede met water en zet er een glazen schaal in. Schenk de gecondenseerde melk in de glazen schaal en dek ze af met aluminiumfolie. Schuif 75 tot 90 minuten in de oven. Controleer regelmatig of er nog genoeg water in de braadslede zit en vul eventueel aan. De dulce de leche is klaar als de kleur mooi karamelbruin is. Laat even afkoelen, doe in een goed afgesloten bokaal en bewaar in de koelkast.

 2. 2

  Verwarm de dag zelf de oven voor op 175°C. Breng de dadels met 300 ml water aan de kook. Laat 15 minuten op een zacht vuur koken tot ze bijna uit elkaar vallen. Giet af en mix fijn.

 3. 3

  Klop de boter luchtig met de suiker en de dadelmix. Voeg een voor een de eieren toe en roer tot een glad deeg. Spatel de bloem met het bakpoeder voorzichtig door het deeg.

 4. 4

  Vul een muffinbakplaat met papieren cakevormpjes en vul ze tot net onder de rand met het beslag. Bak 20 minuten.

 5. 5

  Mix voor de topping de boter met de bloemsuiker tot een luchtig geheel. Voeg de melk en 2 el van de dulce de leche toe en mix nog 5 minuten tot de boterroom lekker luchtig is. Schep in een spuitzak en werk af met een flinke toef van de crème.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Dadelcupcakes met zoete dulce de leche

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!