Recept

Aardappelschotel met pittige crumble

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Winterse ovenschotel

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 140°C. Pel en snipper de uien. Stoof glazig in een beetje boter. Snij het spek in reepjes, en voeg toe aan de ui. Hou wat spek apart voor de afwerking.

  2. 2

    Snipper de achtergehouden spekreepjes fijn en bak ze krokant in een pan zonder vetstof. Laat uitlekken op keukenpapier.

  3. 3

    Schil de aardappelen en kook 10 minuten in lichtgezouten water tot ze halfgaar zijn. Laat afkoelen en snij met behulp van de mandoline in dunne plakjes.

  4. 4

    Verdeel de helft van de aardappelplakjes over 4 beboterde ovenschaaltjes en kruid met peper en zout. Verdeel er de uienmix over en eindig met een laagje aardappelplakjes. Giet er de room bij en bestrooi met de spekjescrumble.

  5. 5

    Zet 30 minuten in de oven. Haal uit de oven, garneer met verse bladpeterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Aardappelschotel met pittige crumble

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!