Kalkoenpotje onder bladerdeeg
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Kalkoenpotje onder bladerdeeg

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Overdekt stoofpotje

bereiding
  1. 1

    Maak alle groenten schoon. Pel en snipper de ui. Snij de prei in ringen, de knolselder en wortel in blokjes.

  2. 2

    Stoof de groenten kort in boter. Doe er de kalkoen, laurier en peperbolletjes bij. Schenk er de bouillon over en breng aan de kook. Laat 45 minuten sudderen.

  3. 3

    Verwarm de oven voor op 200°C. Snij uit het bladerdeeg 4 cirkels die wat groter zijn dan de schaaltjes.

  4. 4

    Breng het stoofpotje op smaak met peper en zout en bind met maïszetmeel. Verdeel het over de ovenschaaltjes. Dek af met het bladerdeeg en duw de randen wat naar binnen. Bestrijk met de eidooier en zet 25 minuten in de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Maak alle groenten schoon. Pel en snipper de ui. Snij de prei in ringen, de knolselder en wortel in blokjes.

  2. 2

    Stoof de groenten kort in boter. Doe er de kalkoen, laurier en peperbolletjes bij. Schenk er de bouillon over en breng aan de kook. Laat 45 minuten sudderen.

  3. 3

    Verwarm de oven voor op 200°C. Snij uit het bladerdeeg 4 cirkels die wat groter zijn dan de schaaltjes.

  4. 4

    Breng het stoofpotje op smaak met peper en zout en bind met maïszetmeel. Verdeel het over de ovenschaaltjes. Dek af met het bladerdeeg en duw de randen wat naar binnen. Bestrijk met de eidooier en zet 25 minuten in de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.