Rijstpannetje met balletjes
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Rijstpannetje met balletjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Zuiderse rijstschotel

bereiding
  1. 1

    Week het brood in melk en knijp uit. Meng met het gehakt het ei, peper, zout en een snuifje kaneel. Vorm er balletjes van.

  2. 2

    Maak de courgette en de paprika's schoon, snij ze in blokjes. Pel en ontpit de tomaten, snij ze in blokjes. Pel en snipper de sjalot en de knoflook.

  3. 3

    Bak de balletjes rondom in olie. Voeg de sjalot en de knoflook toe. Roer er de tomatenpuree door. Doe er de rijst bij en schep om. Blus met de bouillon en laat 15 minuten zachtjes sudderen, en roer af en toe om.

  4. 4

    Schep er de groenten en de kruidnagel door en laat nog 5 minuten verder garen. Breng op smaak met peper, zout en korianderpoeder.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Week het brood in melk en knijp uit. Meng met het gehakt het ei, peper, zout en een snuifje kaneel. Vorm er balletjes van.

  2. 2

    Maak de courgette en de paprika's schoon, snij ze in blokjes. Pel en ontpit de tomaten, snij ze in blokjes. Pel en snipper de sjalot en de knoflook.

  3. 3

    Bak de balletjes rondom in olie. Voeg de sjalot en de knoflook toe. Roer er de tomatenpuree door. Doe er de rijst bij en schep om. Blus met de bouillon en laat 15 minuten zachtjes sudderen, en roer af en toe om.

  4. 4

    Schep er de groenten en de kruidnagel door en laat nog 5 minuten verder garen. Breng op smaak met peper, zout en korianderpoeder.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.