• Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Biefstuk met kalfsjus en rösti

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Feestelijk gerecht waar je ongetwijfeld mee scoort

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Schil de aardappelen en rasp ze grof. Dep droog en breng ze op smaak met peper en zout. Laat 50 g boter en 3 el olie verwarmen in een pan. Leg er de geraspte aardappelen als een pannenkoek in, duw aan met de bolle kant van een lepel en laat 15 minuten langzaam bakken  op laag vuur. Draai de pannenkoek om en laat nog 10 minuten zachtjes verder bakken. 

  2. 2

    Bak de biefstukken naar smaak in een klontje boter, haal ze uit de pan en hou ze warm. 

  3. 3

    Deglaceer de pan met de wijn en voeg er de kalfsfond aan toe. Laat tot de helft inkoken en bind de saus met een klontje koude boter. Serveer de biefstuk met de rösti, de saus en gestoomde groene groenten (boontjes, broccoli...).

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Schil de aardappelen en rasp ze grof. Dep droog en breng ze op smaak met peper en zout. Laat 50 g boter en 3 el olie verwarmen in een pan. Leg er de geraspte aardappelen als een pannenkoek in, duw aan met de bolle kant van een lepel en laat 15 minuten langzaam bakken  op laag vuur. Draai de pannenkoek om en laat nog 10 minuten zachtjes verder bakken. 

  2. 2

    Bak de biefstukken naar smaak in een klontje boter, haal ze uit de pan en hou ze warm. 

  3. 3

    Deglaceer de pan met de wijn en voeg er de kalfsfond aan toe. Laat tot de helft inkoken en bind de saus met een klontje koude boter. Serveer de biefstuk met de rösti, de saus en gestoomde groene groenten (boontjes, broccoli...).

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.