Recept

Steak met gefrituurde ui en porto-rozijnensaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Biefstuk op een andere manier

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Laat de rozijnen een uurtje weken in de porto.

    Snij de ui in heel fijne ringen.

  2. 2

    Smelt de boter en fruit hierin de bloem goudgeel, voeg er al roerend beetje bij beetje de runderbouillon bij. Laat dit tot een gladde saus binden.

  3. 3

    Laat de rozijnen uitlekken, vang de porto op en voeg hem bij de saus, samen met 1 eetlepel tomatenpuree, een mespunt suiker en een koffielepel azijn. Laat deze saus al roerend op een zacht vuurtje tot ± 1/3 van het volume inkoken.

  4. 4

    Voeg de rozijnen toe, breng op smaak met zout en grofgemalen peper en laat nog enkele minuten zachtjes sudderen.

  5. 5

    Frituur de uiringen goudbruin in frituurolie op 180°C. Laat uitlekken op keukenpapier.

  6. 6

    Bak ondertussen de steaks naar wens, saignant of à point. Serveer met de saus en de gefrituurde ui.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Steak met gefrituurde ui en porto-rozijnensaus

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!