Traditionele pizzabodem
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Traditionele pizzabodem

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Recept uit 'Leila Bakt'

bereiding
  1. 1

    Verkruimel de gist in een kom en los de gist op in het water. Voeg de suiker, het zout en de olijfolie toe. 

  2. 2

    Voeg de twee soorten bloem in kleine hoeveelheden toe en kneed het mengsel in ongeveer 10 minuten tot een elastisch deeg. Gebruik hiervoor een keukenmachine of kneed het deeg met de hand.

  3. 3

    Strooi een beetje bloem over het deeg, dek de kom af met een doek en laat ongeveer 45 minuten rijzen totdat het volume verdubbeld is. Verwarm de oven voor op 250°C.

  4. 4

    Verdeel het deeg in 4 porties en rol deze dun uit op een met bloem bestoven werkvlak.

  5. 5

    Beleg elke pizza naar keuze

  6. 6

    Bak de pizza's in het midden van de oven gedurende ongeveer 5 minuten

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verkruimel de gist in een kom en los de gist op in het water. Voeg de suiker, het zout en de olijfolie toe. 

  2. 2

    Voeg de twee soorten bloem in kleine hoeveelheden toe en kneed het mengsel in ongeveer 10 minuten tot een elastisch deeg. Gebruik hiervoor een keukenmachine of kneed het deeg met de hand.

  3. 3

    Strooi een beetje bloem over het deeg, dek de kom af met een doek en laat ongeveer 45 minuten rijzen totdat het volume verdubbeld is. Verwarm de oven voor op 250°C.

  4. 4

    Verdeel het deeg in 4 porties en rol deze dun uit op een met bloem bestoven werkvlak.

  5. 5

    Beleg elke pizza naar keuze

  6. 6

    Bak de pizza's in het midden van de oven gedurende ongeveer 5 minuten

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.