Ossenstaartsoep met wijn en wortelgroenten
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Ossenstaartsoep met wijn en wortelgroenten

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Recept voor een heerlijke maaltijdsoep

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snij de ossenstaart in stukken.

    Snipper de prei en de ui.

    Snij de wortelen in blokjes.

    Schil de pastinaak en snij in plakjes van 1 cm.

    Hak de knoflook fijn.

    Snipper de bladpeterselie.

  2. 2

    Kruid de stukken ossenstaart met peper en zout. Verwarm 1 el zonnebloemolie in een pan met dikke bodem en bak ze rondom goudbruin. Schenk er het water, de bouillon en 2,5 dl rode wijn bij. Laat 3 uur zacht sudderen.

  3. 3

    Schep de ossenstaart uit het kooknat en haal het vlees van de botjes. Laat het vocht afkoelen in ijswater en zet het dan nog even in de diepvriezer, zodat u het gestolde vet eraf kunt lepelen. Doe het vlees weer bij de soep.

  4. 4

    Verwarm 2 el zonnebloemolie in een soeppan en stoof de ui, prei, wortel, pastinaak, knoflook, tijm en laurier glazig. Schenk er de soep en de rest van de wijn bij. Breng aan de kook.

  5. 5

    Voeg de aardappelen toe en laat 20 minuten zachtjes sudderen. Breng op smaak met peper en zout. Schep de soep in de borden en werk af met peterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snij de ossenstaart in stukken.

    Snipper de prei en de ui.

    Snij de wortelen in blokjes.

    Schil de pastinaak en snij in plakjes van 1 cm.

    Hak de knoflook fijn.

    Snipper de bladpeterselie.

  2. 2

    Kruid de stukken ossenstaart met peper en zout. Verwarm 1 el zonnebloemolie in een pan met dikke bodem en bak ze rondom goudbruin. Schenk er het water, de bouillon en 2,5 dl rode wijn bij. Laat 3 uur zacht sudderen.

  3. 3

    Schep de ossenstaart uit het kooknat en haal het vlees van de botjes. Laat het vocht afkoelen in ijswater en zet het dan nog even in de diepvriezer, zodat u het gestolde vet eraf kunt lepelen. Doe het vlees weer bij de soep.

  4. 4

    Verwarm 2 el zonnebloemolie in een soeppan en stoof de ui, prei, wortel, pastinaak, knoflook, tijm en laurier glazig. Schenk er de soep en de rest van de wijn bij. Breng aan de kook.

  5. 5

    Voeg de aardappelen toe en laat 20 minuten zachtjes sudderen. Breng op smaak met peper en zout. Schep de soep in de borden en werk af met peterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.