Recept

Auberginerolletjes met gehakt en spek

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker met een sprankeltje wijn

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180° C. Pel en snipper de knoflook en de ui. Spoel de selder en snij in boogjes. Schil de wortel en snij in plakjes. 

  2. 2

    Stoof alle groenten aan in 2 el olie. Roer er de tomatenpuree en de wijn door, en laat even doorkoken. Doe er de vleesbouillon en blokjes tomaat bij en laat 20 minuten sudderen. 

  3. 3

    Neem van het vuur af. Doe er de kruiden bij en breng op smaak met zout en peper. 

  4. 4

    Bak het spek in wat olie. Voeg er het gehakt aan toe en bak rul. Doe er 1/4 van de tomatensaus bij. Breng op smaak met zout en peper en haal van het vuur. 

  5. 5

    Spoel de aubergines en snij ze in lange plakken (0,5 cm dik). Bak ze in hete olie aan beide kanten goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier. 

  6. 6

    Beleg elke plak met 1 el gehakt, rol op en zet vast met een prikkertje. Leg de rolletjes in een ovenschaal en doe er de resterende saus bij. Zet 25 minuten in de oven. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Auberginerolletjes met gehakt en spek

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!