Rosbief met mosterd, erwten en sjalot
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Rosbief met mosterd, erwten en sjalot

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker met gratin dauphinois

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 120°C.

  2. 2

    Plet in een vijzel de mosterdzaadjes met de tijm, de zwarte peper en het zeezout. Voeg 4 el olijfolie toe en meng.

  3. 3

    Braad het vlees rondom aan in boter. Bestrijk het rondom met het mosterdmengsel. Leg het op een rooster in een braadslee en zet 1 uur in de oven. Haal het uit de oven, dek af met aluminiumfolie en laat 10 minuten rusten.

  4. 4

    Pel de sjalotten en snij ze in partjes. Stoof ze glazig in boter. Voeg de erwtjes toe en laat ze kort mee garen (3 à 4 minuten). Kruid met peper en zout.

  5. 5

    Snij het vlees in plakken en serveer het met de erwtjes

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 120°C.

  2. 2

    Plet in een vijzel de mosterdzaadjes met de tijm, de zwarte peper en het zeezout. Voeg 4 el olijfolie toe en meng.

  3. 3

    Braad het vlees rondom aan in boter. Bestrijk het rondom met het mosterdmengsel. Leg het op een rooster in een braadslee en zet 1 uur in de oven. Haal het uit de oven, dek af met aluminiumfolie en laat 10 minuten rusten.

  4. 4

    Pel de sjalotten en snij ze in partjes. Stoof ze glazig in boter. Voeg de erwtjes toe en laat ze kort mee garen (3 à 4 minuten). Kruid met peper en zout.

  5. 5

    Snij het vlees in plakken en serveer het met de erwtjes

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.