Recept

New York cheesecake

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Cheesecake is ook bij ons een echte klassieker geworden, in allerlei vormen; gebakken, ongebakken, met fruit, chocolade, koffie, noten, alcohol ... Ze hebben wel allemaal dezelfde basis: een flinke portie roomkaas.

Belangrijk bij het maken van cheesecake is tijd: neem je tijd om een kaastaart volledig te laten afkoelen. Even geduld oefenen dus voor je een stukje neemt van deze geweldige taart!

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 175°C. Maak de bodem. Verkruimel de koekjes en meng ze met de gesmolten boter tot een kruimelig deeg. Doe het deeg op de bodem van een springvorm van 26 cm diameter (liefst met antiaanbaklaag). Druk goed aan en bak de bodem 10 minuten in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen.

  2. 2

    Maak de vulling. Meng de mascarpone met de ricotta. Doe er de suiker, maïszetmeel en vanillesuiker bij en roer glad. Meng de eieren een voor een door het mengsel, en vervolgens de room.

  3. 3

    Smelt de witte chocolade met de melk in de microgolfoven of au bain-marie. Roer glad en meng met de mascarponevulling. Giet de vulling over de taartbodem en strooi er de bosbessen over.

  4. 4

    Bak de taart 50 à 60 minuten in de voorverwarmde oven. Laat eerst wat afkoelen in de oven met de ovendeur open. Haal dan uit de oven en laat verder afkoelen in de koelkast. Werk af met wat extra bosbessen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!