• Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

New York cheesecake

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijke taart

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 175°C.

    Verkruimel de koekjes en meng ze met de gesmolten boter tot een kruimelig deeg. Duw het deeg op de bodem van een springvorm (liefst met antiaanbaklaag). Druk goed aan en bak de bodem gedurende 10 minuten in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen.

  2. 2

    Meng de mascarpone met de ricotta. Doe er de suiker, de maizena en de vanillesuiker bij en roer glad. Meng de eieren een voor een door het mengsel, en vervolgens de room. Smelt de witte chocolade met de melk ofwel in de microgolfoven of au bain-marie. Roer glad en meng met de rest van de vulling. Giet de vulling over de taartbodem en strooi er de bosbessen over.

  3. 3

    Bak de taart 50 à 60 minuten in de voorverwarmde oven. Laat eerst wat afkoelen in de oven met de ovendeur open. Haal dan uit de oven en laat verder afkoelen. De taart maak je het best een paar uur van tevoren. Zet de taart in de koelkast, zo kan de vulling goed opstijven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 175°C.

    Verkruimel de koekjes en meng ze met de gesmolten boter tot een kruimelig deeg. Duw het deeg op de bodem van een springvorm (liefst met antiaanbaklaag). Druk goed aan en bak de bodem gedurende 10 minuten in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen.

  2. 2

    Meng de mascarpone met de ricotta. Doe er de suiker, de maizena en de vanillesuiker bij en roer glad. Meng de eieren een voor een door het mengsel, en vervolgens de room. Smelt de witte chocolade met de melk ofwel in de microgolfoven of au bain-marie. Roer glad en meng met de rest van de vulling. Giet de vulling over de taartbodem en strooi er de bosbessen over.

  3. 3

    Bak de taart 50 à 60 minuten in de voorverwarmde oven. Laat eerst wat afkoelen in de oven met de ovendeur open. Haal dan uit de oven en laat verder afkoelen. De taart maak je het best een paar uur van tevoren. Zet de taart in de koelkast, zo kan de vulling goed opstijven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.