• Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Aardappelsalade met mosselen en spekjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Smakelijke salade!

bereiding
  1. 1

    Boen de krieltjes schoon. Kook ze in de schil in licht gezouten water. Laat ze afkoelen en halveer ze.

  2. 2

    Fruit de sjalot en de knoflook in een scheutje olie. Doe er de mosselen bij en de wijn en maal er wat peper over. Kook de mosselen op hoog vuur tot ze opengaan. Haal ze uit hun schelp en zet ze even apart. Zeef het mosselvocht en laat het afkoelen.

  3. 3

    Bak de plakjes ontbijtspek knapperig zonder vetstof in een pan met antiaanbaklaag. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

  4. 4

    Kook de peultjes beetgaar in licht gezouten water en spoel ze onder koud stromend water, zodat ze fris groen blijven. Spoel en droog de rucola.

  5. Dragonazijn

  6. 5

    Meng de dragonazijn met 1 el mosselvocht. Giet de olijfolie erbij en breng op smaak met zwarte peper.

  7. 6

    Snijd de tomaten in partjes. Schep alle ingrediënten voorzichtig door elkaar in een grote kom. Maak de salade aan met de dragondressing. Verdeel ze over 4 borden en werk ze af met een paar blaadjes rucola.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Boen de krieltjes schoon. Kook ze in de schil in licht gezouten water. Laat ze afkoelen en halveer ze.

  2. 2

    Fruit de sjalot en de knoflook in een scheutje olie. Doe er de mosselen bij en de wijn en maal er wat peper over. Kook de mosselen op hoog vuur tot ze opengaan. Haal ze uit hun schelp en zet ze even apart. Zeef het mosselvocht en laat het afkoelen.

  3. 3

    Bak de plakjes ontbijtspek knapperig zonder vetstof in een pan met antiaanbaklaag. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

  4. 4

    Kook de peultjes beetgaar in licht gezouten water en spoel ze onder koud stromend water, zodat ze fris groen blijven. Spoel en droog de rucola.

  5. Dragonazijn

  6. 5

    Meng de dragonazijn met 1 el mosselvocht. Giet de olijfolie erbij en breng op smaak met zwarte peper.

  7. 6

    Snijd de tomaten in partjes. Schep alle ingrediënten voorzichtig door elkaar in een grote kom. Maak de salade aan met de dragondressing. Verdeel ze over 4 borden en werk ze af met een paar blaadjes rucola.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.