Recept

Champagnebavarois

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een tikje luxe

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C.

    Maak eerst de biscuit. Splits de eieren, klop de eiwitten stijf en voeg er de suiker aan toe. Voeg vervolgens een na een de eidooiers toe, meng de bloem onder het beslag. Giet het deeg in een grote rechthoekige bakvorm of een braadslee en bak de biscuit ongeveer 8 minuten in de oven, of tot hij gaar is. Laat even afkoelen.

  2. 2

    Breng voor de bavarois de champagne, het limoensap en 125 g suiker in een pannetje aan de kook. Laat lichtjes afkoelen. Klop de eidooiers met de rest van de suiker tot een schuimig mengsel. Klop de room dik en lobbig. Week de gelatine in koud water.

  3. 3

    Giet de inhoud van het pannetje bij het eidooiermengsel. Roer er de gelatine door en meng goed. Laat afkoelen. Spatel de room eronder, giet in een grote schaal en zet in de diepvriezer.

  4. 4

    Snij driehoekjes uit de biscuit en leg ze in taartvormpjes. Schep er de bavarois bovenop. Werk af met geraspte limoenschil en suikerfiguurtjes naar smaak.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Champagnebavarois

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!