Recept

Oeufs à la neige

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Luchtig dessert

bereiding
  1. 1

    Verwarm de melk en laat er het opengesneden vanillestokje 30 minuten in trekken op een zacht vuurtje. Voeg de suiker toe.

  2. 2

    Splits de eieren. Klop de helft van de eiwitten op met het zout en schep er geleidelijk de poedersuiker door. Vorm met twee eetlepels quenelles van het eiwitschuim en pocheer ze 15 seconden in kokend water. Laat uitlekken op keuken papier.

  3. 3

    Zeef de melk. Klop de eierdooiers los met het aardappelzetmeel en klop de melk er geleidelijk door. Laat op een zacht vuurtje binden terwijl je roert. Het mengsel mag niet meer koken, want dan schiften de eieren. Laat de saus afkoelen en leg in elk kommetje 2 schuimpjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Oeufs à la neige

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!