Recept

Gevulde kippenfilet met wortelstoemp

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Kinderen smullen ervan!

bereiding
  1. 1

    Snijd de kippenfilets in de lengte tot een platte lap. Kruid met peper en zout. Leg de kipfilets op een sneetje ham. Leg in het midden van de kip een half sneetje kaas, wat basilicum en wat gehakte walnoten. Vouw de kippenfilet zo strak mogelijk dicht en wikkel de ham errond. Steek er houten prikkertjes in.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de kippenfilets in een ingevette ovenschotel, sprenkel er nog wat olijfolie over. Zet de schotel in de voorverwarmde oven gedurende 20 minuten.

  3. 3

    Snipper de uien fijn. Schraap de worteltjes en snij ze in stukjes. Schil de aardappelen en snij ze in stukken. Kook de aardappelen gaar in gezouten water.

  4. 4

    Smelt een flinke eetlepel van de boter in een grote kookpot. Fruit er eerst de ui in en voeg dan de wortelen met de laurier en tijm toe. Laat enkele minuten stoven en voeg dan wat water toe. Zet het deksel op de kookpot en laat de wortelen verder garen. Kijk af en toe en voeg indien nodig wat extra water toe.

  5. 5

    Pureer de aardappelen samen met de gegaarde wortelen (verwijder wel eerst de laurier en tijm). Voeg mosterd, de rest van de boter en de room toe. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!