Glutenvrije chocoladetaart met hazelnoot
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Glutenvrije chocoladetaart met hazelnoot

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

'Leila Bakt' met chocolade

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 175°C.

  2. 2

    Maal in een foodprocessor de hazelnoten fijn.

  3. 3

    Hak 200 gram chocola grof en meng hem in de foodprocessor met de gemalen hazelnoten.

  4. 4

    Voeg het cacaopoeder toe met de boter en suiker en meng alles tot het romig is.

  5. 5

    Meng de eidooiers erdoor.

  6. 6

    Klop de eiwitten in een schone kom schuimig.

  7. 7

    Meng in de foodprocessor beetje bij beetje het eiwit door het mengsel.

  8. 8

    Doe het deeg in een ingevette en met paneermeel bestrooide springvorm van 24 centimeter. Breek de rest van de chocola in stukjes en druk ze in het deeg.

  9. 9

    Bak de taart in het midden van de oven 30-35 minuten of tot een prikker die je in het midden steekt er droog uitkomt. Bedenk dat als de prikker de chocola raakt, hij erniet droog uitkomt, ook al is het gebak gaar.

  10. 10

    Klop voor het glazuur de pindakaas romig met de poedersuiker, het cacaopoeder, de vanillesuiker en de roomkaas. Meng de koffie erdoor.

  11. 11

    Bestrijk de bovenkant van de taart met het glazuur en garneer hem met de gemengde noten.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 175°C.

  2. 2

    Maal in een foodprocessor de hazelnoten fijn.

  3. 3

    Hak 200 gram chocola grof en meng hem in de foodprocessor met de gemalen hazelnoten.

  4. 4

    Voeg het cacaopoeder toe met de boter en suiker en meng alles tot het romig is.

  5. 5

    Meng de eidooiers erdoor.

  6. 6

    Klop de eiwitten in een schone kom schuimig.

  7. 7

    Meng in de foodprocessor beetje bij beetje het eiwit door het mengsel.

  8. 8

    Doe het deeg in een ingevette en met paneermeel bestrooide springvorm van 24 centimeter. Breek de rest van de chocola in stukjes en druk ze in het deeg.

  9. 9

    Bak de taart in het midden van de oven 30-35 minuten of tot een prikker die je in het midden steekt er droog uitkomt. Bedenk dat als de prikker de chocola raakt, hij erniet droog uitkomt, ook al is het gebak gaar.

  10. 10

    Klop voor het glazuur de pindakaas romig met de poedersuiker, het cacaopoeder, de vanillesuiker en de roomkaas. Meng de koffie erdoor.

  11. 11

    Bestrijk de bovenkant van de taart met het glazuur en garneer hem met de gemengde noten.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.