Recept

Scones basisrecept

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Leila bakt een klassieker

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 230°C.

  2. 2

    Meng het meel met het zout, het bakpoeder en de suiker.

  3. 3

    Snij de boter in blokjes en meng die met je vingertoppen door de droge ingrediënten tot je kruim hebt.

  4. 4

    Klop het ei los met de melk.

  5. 5

    Meng de natte en droge ingrediënten tot een stevig deeg.

  6. 6

    Leg het deeg op een licht met meel bestoven werkvlak en rol het uit tot circa 2 ½ centimeter dik. Snijd er met een koekjesuitsteker zes rondjes van.

  7. 7

    Leg de rondjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk ze met losgeklopt ei en strooi er geschaafde amandelen en rietsuiker over.

  8. 8

    Bak de scones in het midden van de oven in circa 10 minuten goudkleurig.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Scones basisrecept
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 230°C.

  2. 2

    Meng het meel met het zout, het bakpoeder en de suiker.

  3. 3

    Snij de boter in blokjes en meng die met je vingertoppen door de droge ingrediënten tot je kruim hebt.

  4. 4

    Klop het ei los met de melk.

  5. 5

    Meng de natte en droge ingrediënten tot een stevig deeg.

  6. 6

    Leg het deeg op een licht met meel bestoven werkvlak en rol het uit tot circa 2 ½ centimeter dik. Snijd er met een koekjesuitsteker zes rondjes van.

  7. 7

    Leg de rondjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk ze met losgeklopt ei en strooi er geschaafde amandelen en rietsuiker over.

  8. 8

    Bak de scones in het midden van de oven in circa 10 minuten goudkleurig.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!