Scones basisrecept
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Scones basisrecept

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Leila bakt een klassieker

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 230°C.

  2. 2

    Meng het meel met het zout, het bakpoeder en de suiker.

  3. 3

    Snij de boter in blokjes en meng die met je vingertoppen door de droge ingrediënten tot je kruim hebt.

  4. 4

    Klop het ei los met de melk.

  5. 5

    Meng de natte en droge ingrediënten tot een stevig deeg.

  6. 6

    Leg het deeg op een licht met meel bestoven werkvlak en rol het uit tot circa 2 ½ centimeter dik. Snijd er met een koekjesuitsteker zes rondjes van.

  7. 7

    Leg de rondjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk ze met losgeklopt ei en strooi er geschaafde amandelen en rietsuiker over.

  8. 8

    Bak de scones in het midden van de oven in circa 10 minuten goudkleurig.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 230°C.

  2. 2

    Meng het meel met het zout, het bakpoeder en de suiker.

  3. 3

    Snij de boter in blokjes en meng die met je vingertoppen door de droge ingrediënten tot je kruim hebt.

  4. 4

    Klop het ei los met de melk.

  5. 5

    Meng de natte en droge ingrediënten tot een stevig deeg.

  6. 6

    Leg het deeg op een licht met meel bestoven werkvlak en rol het uit tot circa 2 ½ centimeter dik. Snijd er met een koekjesuitsteker zes rondjes van.

  7. 7

    Leg de rondjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk ze met losgeklopt ei en strooi er geschaafde amandelen en rietsuiker over.

  8. 8

    Bak de scones in het midden van de oven in circa 10 minuten goudkleurig.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.