Scones basisrecept
bereiding
- 
                        
1
Verwarm de oven voor op 230°C.
 - 
                        
2
Meng het meel met het zout, het bakpoeder en de suiker.
 - 
                        
3
Snij de boter in blokjes en meng die met je vingertoppen door de droge ingrediënten tot je kruim hebt.
 - 
                        
4
Klop het ei los met de melk.
 - 
                        
5
Meng de natte en droge ingrediënten tot een stevig deeg.
 - 
                        
6
Leg het deeg op een licht met meel bestoven werkvlak en rol het uit tot circa 2 ½ centimeter dik. Snijd er met een koekjesuitsteker zes rondjes van.
 - 
                        
7
Leg de rondjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk ze met losgeklopt ei en strooi er geschaafde amandelen en rietsuiker over.
 - 
                        
8
Bak de scones in het midden van de oven in circa 10 minuten goudkleurig.