Appel- en amandelkrans
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Appel- en amandelkrans

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

2 originele kransen (volg het basisrecept klassieke broodjes)

bereiding
  1. 1

    Maak het deeg volgens de aanwijzingen van het klassieke broodjes basisrecept.

  2. 2

    Roer de boter romig met de suiker, kaneel en geraspte amandelpasta.

  3. 3

    Verdeel het deeg in tweeën. Rol één portie uit op een licht met meel bestoven werkvlak tot een rechthoek van circa 20 x 30 centimeter en 1 centimeter dik.

  4. 4

    Strijk de helft van het botermengsel erover uit en strooi er 1 geraspte appel over. Rol het deeg op als voor een opgerolde koek en vorm er een ring van.

  5. 5

    Vet twee springvormen van 24 centimeter in of bkleed een bakplaat met bakpapier.

  6. 6

    Kerf de deegring bijna in tot op de bodem, met tussenruimtes van circa 1 centimeter, en vouw de inkepingen afwisselend naar binnen en naar buiten. Doe hetzelfde met de andere portie deeg en appel. Leg het deeg in de vormen of op de bakplaat.

  7. 7

    Verwarm de oven voor op 200°C.

  8. 8

    Laat de deegbroden afgedekt met een theedoek 45-60 minuten rijzen of tot ze in volume zijn verdubbeld.

  9. 9

    Bestrijk ze met losgeklopt ei en bestrooi ze met geschaafde amandelen. Bak ze onder in de oven in circa 20 minuten gaar.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Maak het deeg volgens de aanwijzingen van het klassieke broodjes basisrecept.

  2. 2

    Roer de boter romig met de suiker, kaneel en geraspte amandelpasta.

  3. 3

    Verdeel het deeg in tweeën. Rol één portie uit op een licht met meel bestoven werkvlak tot een rechthoek van circa 20 x 30 centimeter en 1 centimeter dik.

  4. 4

    Strijk de helft van het botermengsel erover uit en strooi er 1 geraspte appel over. Rol het deeg op als voor een opgerolde koek en vorm er een ring van.

  5. 5

    Vet twee springvormen van 24 centimeter in of bkleed een bakplaat met bakpapier.

  6. 6

    Kerf de deegring bijna in tot op de bodem, met tussenruimtes van circa 1 centimeter, en vouw de inkepingen afwisselend naar binnen en naar buiten. Doe hetzelfde met de andere portie deeg en appel. Leg het deeg in de vormen of op de bakplaat.

  7. 7

    Verwarm de oven voor op 200°C.

  8. 8

    Laat de deegbroden afgedekt met een theedoek 45-60 minuten rijzen of tot ze in volume zijn verdubbeld.

  9. 9

    Bestrijk ze met losgeklopt ei en bestrooi ze met geschaafde amandelen. Bak ze onder in de oven in circa 20 minuten gaar.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.