Pladijs met duxelle van champignons
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Pladijs met duxelle van champignons

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een lekker stuk vis met heerlijk gevulde champignons

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C.

    Haal de steeltjes van de champignons en snij die in heel kleine blokjes.

    Snipper de knoflook en de sjalot.

    Rist de tijmblaadjes van het takje.

    Pers de citroen.

    Hak de peterselie.

  2. 2

    Stoof de sjalot en knoflook in boter. Voeg er de stukjes champignon en de tijm aan toe. Kruid met peper en zout. Roerbak tot het mengsel droog is. Besprenkel met citroensap - doe dit ook met de champignonhoedjes - en bestrooi met peterselie.

  3. 3

    Vul de hoedjes met de gebakken champignonmengeling en zet ze in een beboterde ovenschaal. Laat ze 15 minuten garen in de oven.

  4. 4

    Dep de pladijzen droog met keukenpapier. Bak ze in flink wat boter, 3 minuten aan elke kant. Kruid met peper en zout.

  5. 5

    Serveer elke pladijs met twee gevulde champignons.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C.

    Haal de steeltjes van de champignons en snij die in heel kleine blokjes.

    Snipper de knoflook en de sjalot.

    Rist de tijmblaadjes van het takje.

    Pers de citroen.

    Hak de peterselie.

  2. 2

    Stoof de sjalot en knoflook in boter. Voeg er de stukjes champignon en de tijm aan toe. Kruid met peper en zout. Roerbak tot het mengsel droog is. Besprenkel met citroensap - doe dit ook met de champignonhoedjes - en bestrooi met peterselie.

  3. 3

    Vul de hoedjes met de gebakken champignonmengeling en zet ze in een beboterde ovenschaal. Laat ze 15 minuten garen in de oven.

  4. 4

    Dep de pladijzen droog met keukenpapier. Bak ze in flink wat boter, 3 minuten aan elke kant. Kruid met peper en zout.

  5. 5

    Serveer elke pladijs met twee gevulde champignons.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.