Mangoroom met speculaas

  • 15 min
  • Makkelijk
  • Goedkoop
  • Europees
  • Dessert
Zo maak je ‘t
  1. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap er het merg uit. Doe het samen met de rietsuiker bij de mascarpone en meng. Klop de slagroom stijf. Spatel ‘m luchtig door de mascarponecrème.

  2. Schil de mango’s, snij het vruchtvlees van de pit af en snij het in blokjes.

  3. Leg 4 speculaasjes apart voor de afwerking. Maak de rest fijn (in de blender of met de deegroller).

  4. Verdeel de helft van de speculaaskruimels over 6 glaasjes. Bedek met de helft van de mangoblokjes. Schep er de mascarponecrème over en werk af met de rest van de mango. Zet in de koelkast tot gebruik.

  5. Werk voor het serveren de glaasjes af met een speculaasje en met de rest van de kruimels.

Of toch iets anders?

  • Meer dan 1 uur
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Plattekaastaart met speculaas

  • Minder dan 30 minuten
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Glaasjes met speculaas, rood fruit en mascarpone

  • Meer dan 1 uur
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Speculaasjes met glazuur

  • Minder dan 30 minuten
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Yoghurt met koek

  • Minder dan 30 minuten
  • Iets duurder
  • Erg makkelijk

Salade met warme geitenkaas, speculaas en mango