Recept

Gebakken rijst met visblokjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Snel én budgetvriendelijk

bereiding
  1. 1

    Laat de visblokjes ontdooien, besprenkel met citroensap. Spoel de lente-uien, snij ze in vier. Halveer de chili, verwijder de zaadjes en snij in flinterdunne reepjes. Spoel de sojascheuten en laat uitlekken. Pel en snipper de knoflook.

  2. 2

    Maak de rijst klaar volgens de instructies op de verpakking. Giet af en laat even uitlekken.

  3. 3

    Verhit een scheutje zonnebloemolie in een pan en roerbak de visblokjes. Zet apart. Roerbak in dezelfde pan de rijst 2 minuten, bestrooi met kerriepoeder.

  4. 4

    Verhit zonnebloemolie in de wok en roerbak de knoflook, chilipeper en lente-ui. Breng op smaak met sojasaus, vissaus, suiker en rijstazijn. Voeg de sojascheuten en de visblokjes toe en schep om. Kruid met peper en zout en roerbak nog even.

  5. 5

    Serveer de vis met de groenten en de kerrierijst.

Meer interessante recepten en artikels

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gebakken rijst met visblokjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!