Penne met chorizo en schelpjes
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Penne met chorizo en schelpjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijk eenpansgerecht

bereiding
  1. 1

    Spoel de venusschelpen grondig, tot er geen zand meer in zit.

  2. 2

    Snij de chorizo in fijne reepjes. Pel en snipper de knoflook en de ui. Spoel de peterselie en snipper de blaadjes grof.

  3. 3

    Stoof de ui en de knoflook glazig in olijfolie. Doe de chorizo erbij en roerbak even. Voeg de schelpen toe en dek de pan af. Laat ze op hoog vuur openkoken.

  4. 4

    Kook de pasta beetgaar en doe hem bij de schelpen. Voeg eventueel nog een lepel van het kookvocht toe. Schep er voorzichtig de aioli door. Werk af met peterselie en versgemalen peper.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Spoel de venusschelpen grondig, tot er geen zand meer in zit.

  2. 2

    Snij de chorizo in fijne reepjes. Pel en snipper de knoflook en de ui. Spoel de peterselie en snipper de blaadjes grof.

  3. 3

    Stoof de ui en de knoflook glazig in olijfolie. Doe de chorizo erbij en roerbak even. Voeg de schelpen toe en dek de pan af. Laat ze op hoog vuur openkoken.

  4. 4

    Kook de pasta beetgaar en doe hem bij de schelpen. Voeg eventueel nog een lepel van het kookvocht toe. Schep er voorzichtig de aioli door. Werk af met peterselie en versgemalen peper.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.