Recept

Taartje met zomerfruit

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Origineel en smakelijk taartje

bereiding

    Deeg

  1. 1

    Meng 250 g bloem met 60 g suiker en het zout. Doe er de boter in vlokjes bij en wrijf tussen de handen tot een kruimelige massa. Kneed er het ei door en vorm een deegbal. Wikkel in vershoudfolie en laat 1 uur rusten in de koelkast.

  2. Banketbakkersroom

  3. 2

    Klop de eidooiers met 35 g suiker witschuimig. Roer er 30 g bloem door. Breng de melk aan de kook en schenk ze al roerend bij het mengsel. Doe dan alles weer in de pan en laat op het vuur al roerend indikken. Laat afkoelen.

  4. 3

    Verwarm de oven voor op 210°C. Beboter de taartvorm. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven oppervlak en bekleed er de vorm mee. Bedek met bakpapier en een steunvulling (droge erwten, rijst…). Zet 18 minuten in de oven. Ontvorm en laat afkoelen.

  5. 4

    Schil of spoel het fruit. Snij het in stukjes.

  6. 5

    Hak de pistachenoten. Verdeel de banketbakkersroom over de taartbodem. Beleg met het fruit en werk af met de pistaches.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Taartje met zomerfruit

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!