Plattekaascrème met bosbessen
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Plattekaascrème met bosbessen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Zoet en zomers

bereiding
  1. 1

    Week de gelatine in koud water. Klop de eidooiers met 60 g suiker tot een dikke, witte massa en meng met de plattekaas.

  2. 2

    Verwarm de room. Knijp de gelatine uit en los ‘m op in de room.

  3. 3

    Meng 1/3 van de plattekaas met de gelatineroom. Doe dan opnieuw in de kom en roer goed door elkaar.

  4. 4

    Verkruimel de koekjes over 4 glazen. Lepel er het kaasmengsel over. Laat minstens 1 uur opstijven in de koelkast.

  5. 5

    Verwarm 100 g bosbessen tot het sap vrijkomt. Doe door een zeef en duw goed uit. Roer 20 g suiker door het sap, laat afkoelen en schenk over de kaascrème. Werk af met bessen en munt.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Week de gelatine in koud water. Klop de eidooiers met 60 g suiker tot een dikke, witte massa en meng met de plattekaas.

  2. 2

    Verwarm de room. Knijp de gelatine uit en los ‘m op in de room.

  3. 3

    Meng 1/3 van de plattekaas met de gelatineroom. Doe dan opnieuw in de kom en roer goed door elkaar.

  4. 4

    Verkruimel de koekjes over 4 glazen. Lepel er het kaasmengsel over. Laat minstens 1 uur opstijven in de koelkast.

  5. 5

    Verwarm 100 g bosbessen tot het sap vrijkomt. Doe door een zeef en duw goed uit. Roer 20 g suiker door het sap, laat afkoelen en schenk over de kaascrème. Werk af met bessen en munt.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.