Zalm met venkel en citroenrisotto
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Zalm met venkel en citroenrisotto

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Verrassende risotto

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de ui. Pel en pers de knoflook. Maak de venkel schoon. Hou het groen apart voor de afwerking en snij het wit in kleine blokjes.

  2. 2

    Verwarm de visfond. Fruit de venkel en ui glazig in boter. Doe er de rijst en de knoflook bij en roerbak tot de korrels glazig zijn. Schenk er de wijn bij en roer tot die door de rijst is opgenomen. Doe er dan een pollepel warme visfond bij en roer tot die helemaal is opgenomen. Werk zo verder tot de fond opgebruikt is en de rijst gaar (± 20 minuten). Meng er de parmezaan door en breng op smaak met peper.

  3. 3

    Bak de zalm in olie, eerst 3 minuten op het vel, daarna 1 minuut op de andere kant. Serveer bij de risotto en werk af met parmezaanschilfers en enkele druppels olie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de ui. Pel en pers de knoflook. Maak de venkel schoon. Hou het groen apart voor de afwerking en snij het wit in kleine blokjes.

  2. 2

    Verwarm de visfond. Fruit de venkel en ui glazig in boter. Doe er de rijst en de knoflook bij en roerbak tot de korrels glazig zijn. Schenk er de wijn bij en roer tot die door de rijst is opgenomen. Doe er dan een pollepel warme visfond bij en roer tot die helemaal is opgenomen. Werk zo verder tot de fond opgebruikt is en de rijst gaar (± 20 minuten). Meng er de parmezaan door en breng op smaak met peper.

  3. 3

    Bak de zalm in olie, eerst 3 minuten op het vel, daarna 1 minuut op de andere kant. Serveer bij de risotto en werk af met parmezaanschilfers en enkele druppels olie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.