Lokum
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Lokum

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Turks fruit

bereiding
  1. 1

    Week de gelatine in koud water. Breng 125 ml water met de suiker aan de kook. Roer het maïszetmeel los in een beetje water en voeg toe aan het suikerwater. Laat enkele minuten doorkoken. Verdeel de suikersiroop over twee schalen.

  2. 2

    Roer de sinaasappellikeur en het sinaasappelsap door de helft van de siroop. Roer het kersensap en het rozenwater door de andere helft.

  3. 3

    Knijp de gelatine goed uit. Doe bij elk mengsel de helft en roer het goed door elkaar, zodat de gelatine gelijkmatig verdeeld wordt.

  4. 4

    Bekleed twee rechthoekige bakblikken met bakpapier en schenk er de suikersiropen in. Laat 1 nacht opstijven in de koelkast.

  5. 5

    Snij de massa in blokjes van ± 2,5 cm, bestrooi ze vervolgens met poedersuiker en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Week de gelatine in koud water. Breng 125 ml water met de suiker aan de kook. Roer het maïszetmeel los in een beetje water en voeg toe aan het suikerwater. Laat enkele minuten doorkoken. Verdeel de suikersiroop over twee schalen.

  2. 2

    Roer de sinaasappellikeur en het sinaasappelsap door de helft van de siroop. Roer het kersensap en het rozenwater door de andere helft.

  3. 3

    Knijp de gelatine goed uit. Doe bij elk mengsel de helft en roer het goed door elkaar, zodat de gelatine gelijkmatig verdeeld wordt.

  4. 4

    Bekleed twee rechthoekige bakblikken met bakpapier en schenk er de suikersiropen in. Laat 1 nacht opstijven in de koelkast.

  5. 5

    Snij de massa in blokjes van ± 2,5 cm, bestrooi ze vervolgens met poedersuiker en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.