Recept

Salade met gegrilde inktvis

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Zet de zon op tafel

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Rooster het chilipepertje tot het vel zwart blakert. Laat afkoelen in een gesloten plastic zakje. Pel het en verwijder de zaadjes. Doe de chilipeper dan samen met de aioli en tomatenpuree in de blender en mix fijn.

  2. 2

    Spoel de groenten en kruiden. Scheur de sla in stukjes. Schil de rammenas. Snij de komkommer, rammenas, lente-ui en peultjes in fijne sliertjes. Meng ze met de sla en de kruiden.

  3. 3

    Verkruimel de nori en roer die met een beetje olijfolie tot een dressing. Verkruimel de nootjes en hou ze apart.

  4. 4

    Spoel de inktvistubes en dep ze droog. Snij ze in hapklare stukken. Laat de grillpan goed heet worden en gril de inktvis 30 seconden aan beide kanten. Serveer met de salade en werk af met noridressing, nootjes en aioli.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Salade met gegrilde inktvis

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!