Langoustines tzatziki
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Langoustines tzatziki

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekkers uit de zee met een Griekse toets

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Rasp de komkommer grof boven een vergiet. Laat uitlekken en druk er het vocht uit. 

  2. Tzatziki

  3. 2

    Pers 4 teentjes knoflook bij de yoghurt. Vermeng met de komkommer, azijn, peper en zout. Roer er de olijfolie door. Zet minstens 1 uur in de koelkast. 

  4. 3

    Roer een marinade van de olijfolie, het citroensap, alle kruiden en 2 geperste teentjes knoflook. 

  5. 4

    Snij de langoustines overlangs doormidden. Verwijder het maagje (blaasje in kopgedeelte) en het darmkanaal. Verdeel de marinade over de helften. Kruid met peper en zout. 

  6. 5

    Gril de langoustinehelften in ongeveer 8 minuten gaar. Serveer ze met de tzatziki en geroosterd stokbrood. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Rasp de komkommer grof boven een vergiet. Laat uitlekken en druk er het vocht uit. 

  2. Tzatziki

  3. 2

    Pers 4 teentjes knoflook bij de yoghurt. Vermeng met de komkommer, azijn, peper en zout. Roer er de olijfolie door. Zet minstens 1 uur in de koelkast. 

  4. 3

    Roer een marinade van de olijfolie, het citroensap, alle kruiden en 2 geperste teentjes knoflook. 

  5. 4

    Snij de langoustines overlangs doormidden. Verwijder het maagje (blaasje in kopgedeelte) en het darmkanaal. Verdeel de marinade over de helften. Kruid met peper en zout. 

  6. 5

    Gril de langoustinehelften in ongeveer 8 minuten gaar. Serveer ze met de tzatziki en geroosterd stokbrood. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.